Om te kunnen gamen heb je het volgende nodig.


De Xbox adaptive controller

Deze vervangt de standaard controller. Hij kost rond € 90.
xbox adaptive controller

Je kunt hem hier kopen www.xbox.com/

De Xbox one

De meest eenvoudige versie Xbox gameconsole one kost rond € 200. Er zijn diverse aanbieders.

Randapparatuur

Op de Xbox adaptive controllers zitten heel veel ingangen. Hier kun je randapparatuur op aansluiten. Op onderstaande foto zie je de verschillende soorten randapparatuur die wij gebruiken.

Diverse randapparatuur

Randapparatuur is vaak kostbaar. Gelukkig heeft het bedrijf Logitech onlangs de adaptive game kit op de markt gebracht.

Voor € 100 krijg je maar liefst 12 schakelaars in je bezit. De adaptive game kit

Voor een aantal gamers in spe is echter meer nodig dan bovengenoemde game kit. Het wordt dan meer maatwerk. Heb je een extra grote robuuste joystick nodig of juist een kleine super lichte joystick? Kun jij beter gamen met een controller op een statief?  NMA-Gaming helpt gamers bij het vinden van de juiste oplossingen. Veel van deze extra randapparatuur wordt door ons zelf ontwikkeld. Desgewenst kan men de vaak kostbare apparatuur in bruikleen krijgen. Het enige wat wij hier voor vragen is een donateurschap via een jaarlijkse incasso van € 50 bij stichting My Breath My Music. (NMA-Gaming is onderdeel van deze stichting).

Geschikte games

Dit zijn de games die wij graag spelen.

Peggle

Peggle is waarschijnlijk het meest toegankelijke spel dat bestaat. En het is super uitdagend! Het is speelbaar met 3 knoppen of met een knop en een joystick. Het maakt niet uit hoe lang je ergens over doet. Je richt het ballenkanon en daarna vuur je. Natuurlijk kun je met copilot het spel ook samen spelen. Eentje stuurt en de ander vuurt met 1 knop de ballen af.

Feeding Frenzy 2

In de actiegame Feeding Frenzy 2 ben je een vis die alle vissen die kleiner zijn dan jijzelf moet opeten. Hoe meer je eet, hoe groter je wordt. Pas op voor vissen die groter zijn dan jij, die zijn namelijk ook hongerig. Het spel speel je met een joystick. Het spel is laagdrempelig. Tijdens het spelen hebben de gamers snel door hoe het spel werkt.

Giana Sisters Twisted Dreams

Voor de iets oudere kinderen. In het prachtige spel Giana Sisters Twisted Dreams baan je een weg in een droomwereld. Het eerste level is zeer speelbaar met 4 knoppen. Je hebt 2 knoppen nodig om in het spel heen en weer te kunnen lopen. De 3e knop gebruik je om te springen, en de vierde om de droomwereld te veranderen. Je kunt het spel ook goed samen met iemand spelen (copilot).

Astropop

In dit spel ben je een ruimtevaartuig. Het de bedoeling om een aantal blokken, die boven je hangen, weg te schieten. Dit doe je door de blokken naar je toe te zuigen  en vervolgens weer weg te schieten, waarbij het zaak is om vier of meer van dezelfde kleur horizontaal of verticaal met elkaar te verbinden. Als je het spel samen speelt dan heeft de gamer met een beperking al aan 2 knoppen genoeg. Zonder hulp heb je minimaal 5 knoppen nodig. Erg grappig is het als je een zuig/blaas schakelaar gebruikt. Het is dan net of je de blokken naar binnen zuigt en ze weer weg schiet door te blazen.

Disneyland Adventures

Vanuit thuis het Disneyland Park ontdekken? Dat is mogelijk met Disneyland Adventures. Ga in je eigen tempo op ontdekkingstocht door het prachtige park.
Het spel wordt gespeeld met een joystick en een beperkt aantal schakelaars. Als het nodig is kan de copilot functie gebruikt worden om samen op ontdekkingstocht te gaan. De avonturen zijn gebaseerd op 18 populaire attracties. Er zijn meer dan 100 uitdagende opdrachten. Je kunt net als in het “echte” park op handtekeningen-jacht en zelfs je favoriete Disney-prinses omhelzen. In dit virtuele park kun je zomaar Minnie Mouse, Mickey Mouse, Donald Duck, Goofy, Pluto en Knabbel & Babbel tegen het lijf lopen.

Rush

Speel met z’n tweeën of vorm een team een personage uit The Incredibles, Ratatouille, Up, Cars, Toy Story en Finding Dory om puzzels op te lossen en geheimen te ontdekken. Per thema kruipt je in de huid van je favoriete personages om vervolgens een mini game te gaan spelen. Deze mini games hebben allemaal een basis van een run game. Voor het rennen gebruik je een joystick.Voor de overige acties gebruik je schakelaars. Het grote voordeel van dit spel is dan ook dat je altijd het volledige level kunt voltooien. Bij een foutje wordt je niet afgestraft en kan je geen levens gaan verliezen. De levels zijn echter wel voorzien van een tijd. Aan de hand van deze timer kan je wel een score halen ( goud, zilver of brons ). Zo blijven de levels toch uitdagend voor iedere leeftijd.

Hydro Thunder Hurricane

Hydro Thunder Hurricane is een boot racing game waarbij je uit negen boten kunt kiezen om door “explosieve” tracks heen te racen. Je hebt minimaal één joystick en een klein aantal knoppen nodig. Je stuurt met een joystick en met de knoppen geef je gas, een boost, een jump  of kun je afremmen. Het maakt niet uit als je bijvoorbeeld tegen een steiger aan vaart. Je vaart namelijk met een grote klap gewoon dwars door zo’n obstakel heen. Het spel kent geen tijdslimiet. Wie vaart er mee?

Death Squared

Death Squared is een spel voor gamers die graag raadsels oplossen. Je gebruikt bij deze game de linker en rechter joystick. De linker joystick bestuurt een rood robotje en de rechter joystick een blauw robotje. Je kunt het prima alleen spelen en beide robots besturen, maar je kunt het ook samen spelen of zelfs als multiplayer game. Snelheid is geheel niet van belang bij deze game. Het gaat om het oplossen van puzzels. De verschillende levels zijn echte hersenkrakers die je eindeloos kunt blijven proberen net zolang tot het je lukt.

Nog meer geschikte spellen

Overcooked 2
Divekick
Minecraft
Abzu

Heb je een tip? Laat het ons weten. info@mybreathmymusic.com

Contact

Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
+31 6 50574970
KvK-nummer 24447671
info@mybreathmymusic.com

Mede mogelijk gemaakt door:

rijndam revalidatie

Donaties

Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music