Dit zijn de games die wij graag spelen

TIP! Gamefinder is een superhandige tool om geschikte games te vinden  https://www.taminggaming.com/gamefinder

Eenvoudige spellen die speelbaar zijn door middel van enkel knoppen

Peggle

Peggle is waarschijnlijk het meest toegankelijke spel dat bestaat.

En het is super uitdagend! Het is speelbaar met 3 knoppen of met een knop en een joystick. Het maakt niet uit hoe lang je ergens over doet. Je richt het ballenkanon en daarna vuur je. Natuurlijk kun je met copilot het spel ook samen spelen. Eentje stuurt en de ander vuurt met 1 knop de ballen af.

Dit spel is verkrijgbaar op PC Nintendo Xbox en Playstation

Paw Patrol: on a roll

Paw Patrol is een kindvriendelijk leuk maar ook uitdagend spel.

Er zit een goede opbouw en uitleg in dit spel. Je speelt het op je eigen tempo zonder tijdsdruk en het is in het Nederlands in te stellen. Ook in dit spel kun je gebruik maken van de copilot. Wanneer je gebruik maakt van een speelmaatje kun je zo al meedoen door middel van het bedienen van slechts 1 knop!. Wat ons betreft een spel met een gouden randje, echt een aanrader!
In deze game, draait het allemaal om het verhaal. De kinderen rennen als pups door avonturenbaai. Onderweg moeten ze zoveel mogelijk pup-koekjes verzamelen en echte speurneuzen kunnen dan ook nog eens hun best doen om in ieder level badges te vinden.

Dit spel is verkrijgbaar op PC Nintendo Xbox en Playstation

Giana Sisters Twisted Dreams

Voor de iets oudere kinderen.

In het prachtige spel Giana Sisters Twisted Dreams baan je een weg in een droomwereld. Het eerste level is zeer speelbaar met 4 knoppen. Je hebt 2 knoppen nodig om in het spel heen en weer te kunnen lopen. De 3e knop gebruik je om te springen, en de vierde om de droomwereld te veranderen. Je kunt het spel ook goed samen met iemand spelen (copilot).

Dit spel is verkrijgbaar op de Nintendo, Playstation en Xbox

Divekick

Divekick is een 2D vechtgame en wordt gespeeld met slechts 2 knoppen, Dive en Kick.

Door op Dive te drukken, maakt het personage een verticale sprong, waarbij elk personage een andere spronghoogte en -snelheid heeft. Na het duiken kan de speler op de Kick-knop drukken om een ​​duik-kick uit te voeren, waarbij elk personage met een andere snelheid en hoek trapt. Een heel leuk en laagdrempelig spel.

Divekick is te verkrijgen voor de Xbox, PC, en Playstation

Jetpack joyride

Jetpack joyride is een leuk eenvoudig maar ook uitdagend spel.

Het doel van het spel is om zo  lang mogelijke afstand af te leggen, dit doe je doormidden van de jetpack die Berry om heeft. je hebt geen controle over de snelheid van voortbewegen maar wel over de verticale hoogte. je hebt dus maar een enkele knop nodig dit te spelen. Deze knop bedient het aan en uit schaleken van de jetpack. knop indrukken is aan en ga je omhoog knop los laten is jetpack uit en omlaag zakken. ontwijk alle obstakels en kom zo ver mogelijk!

jetpack joyride is te verkrijgen voor de Playstation, telefoon en PC

Eenvoudige spellen speelbaar met joystick en knoppen

Feeding Frenzy 2

In de actiegame Feeding Frenzy 2 ben je een vis die alle vissen die kleiner zijn dan jijzelf moet opeten.

Hoe meer je eet, hoe groter je wordt. Pas op voor vissen die groter zijn dan jij, die zijn namelijk ook hongerig. Het spel speel je met een joystick. Het spel is laagdrempelig. Tijdens het spelen hebben de gamers snel door hoe het spel werkt.

Dit spel is verkrijgbaar op de PC, Playstation en Xbox

Astropop

In dit spel ben je een ruimtevaartuig.

Het de bedoeling om een aantal blokken, die boven je hangen, weg te schieten. Dit doe je door de blokken naar je toe te zuigen  en vervolgens weer weg te schieten, waarbij het zaak is om vier of meer van dezelfde kleur horizontaal of verticaal met elkaar te verbinden. Als je het spel samen speelt dan heeft de gamer met een beperking al aan 2 knoppen genoeg. Zonder hulp heb je minimaal 5 knoppen nodig. Erg grappig is het als je een zuig/blaas schakelaar gebruikt. Het is dan net of je de blokken naar binnen zuigt en ze weer weg schiet door te blazen.

Dit spel is verkrijgbaar op de Xbox

Disneyland Adventures

Vanuit thuis het Disneyland Park ontdekken? Dat is mogelijk met Disneyland Adventures.

Ga in je eigen tempo op ontdekkingstocht door het prachtige park. Het spel wordt gespeeld met een joystick en een beperkt aantal knoppen. Als het nodig is kan de copilot functie gebruikt worden om samen op ontdekkingstocht te gaan. De avonturen zijn gebaseerd op 18 populaire attracties. Er zijn meer dan 100 uitdagende opdrachten. Je kunt net als in het “echte” park op handtekeningen-jacht en zelfs je favoriete Disney-prinses omhelzen. In dit virtuele park kun je zomaar Minnie Mouse, Mickey Mouse, Donald Duck, Goofy, Pluto en Knabbel & Babbel tegen het lijf lopen.

Dit spel is verkrijgbaar op PC en Xbox

Rush

Speel met z’n tweeën of vorm een team.

Speel een personage uit The Incredibles, Ratatouille, Up, Cars, Toy Story en Finding Dory om puzzels op te lossen en geheimen te ontdekken. Per thema kruipt je in de huid van je favoriete personages om vervolgens een mini game te gaan spelen. Deze mini games hebben allemaal een basis van een run game. Voor het rennen gebruik je een joystick. Voor de overige acties gebruik je schakelaars. Het grote voordeel van dit spel is dan ook dat je altijd het volledige level kunt voltooien. Bij een foutje wordt je niet afgestraft en kan je geen levens gaan verliezen. De levels zijn echter wel voorzien van een tijd. Aan de hand van deze timer kan je wel een score halen ( goud, zilver of brons ). Zo blijven de levels toch uitdagend voor iedere leeftijd.

Dit spel is verkrijgbaar op Nintendo, Playstation, Xbox en PC

Hydro Thunder Hurricane

Hydro Thunder Hurricane is een boot racing game waarbij je uit negen boten kunt kiezen om door “explosieve” tracks heen te racen.

Je hebt minimaal één joystick en een klein aantal knoppen nodig. Je stuurt met een joystick en met de knoppen geef je gas, een boost, een jump  of kun je afremmen. Het maakt niet uit als je bijvoorbeeld tegen een steiger aan vaart. Je vaart namelijk met een grote klap gewoon dwars door zo’n obstakel heen. Het spel kent geen tijdslimiet. Wie vaart er mee?

Dit spel is verkrijgbaar op de Xbox

Death Squared

Death Squared is een spel voor gamers die graag raadsels oplossen.

Je gebruikt bij deze game de linker en rechter joystick. De linker joystick bestuurt een rood robotje en de rechter joystick een blauw robotje. Je kunt het prima alleen spelen en beide robots besturen, maar je kunt het ook samen spelen of zelfs als multiplayer game. Snelheid is geheel niet van belang bij deze game. Het gaat om het oplossen van puzzels. De verschillende levels zijn echte hersenkrakers die je eindeloos kunt blijven proberen net zolang tot het je lukt.

Dit spel is verkrijgbaar op Nintendo, PC Xbox, Playstation en op telefoon.

Uitdagende spellen met joystick en meerdere knoppen

Rocket League

Rocket League is speelbaar met 3 knoppen en een joystick, gas geven, remmen springen en sturen.

Het is een heel leuk laagdrempelig spel maar het is ook een uitdaging. ook heel leuk om samen met andere te spelen.  Het gaat over race auto’s die voetbal spelen, rijden, springen en scoren! Tegen wie  ga jij spelen?

Rocket League is te verkrijgen voor de Xbox en de PC.

Overcooked 2

Overcooked kun je alleen spelen of t/m4 spelers, ook online multiplayer is in deel 2 een mogelijkheid.

Gerechten bestaan uit verschillende ingrediënten die allen op een andere wijze bereid moeten worden de moeilijkheidsgraad loopt met elke stap op. je begint met een simpele salade waarna je gerechten krijgt met diverse stappen. dit moet ook gebeuren binnen een bepaalde tijd want klanten willen niet te lang wachten natuurlijk! het is een hilarische spel met veel uitdaging en leer mogelijkheid. Je speelt dit spel met een joystick en 3 knoppen

Overcooked is te verkrijgen voor de Xbox, PC, Nintendo en Playstation.

The Walking Dead: The Telltale Series Collection 18+

The Walking Dead is een episodisch computerspel, ontwikkeld door Telltale Games. Het spel is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Robert Kirkman waarin een groep mensen hun levensstijl dient aan te passen om aan zombies te ontsnappen.

In dit spannende spel hoef je geen ingewikkelde knop combinaties in te drukken. In het spel moet je rondlopen en keuzes maken, terwijl je een verhaal volgt. Een spannend en fijn spel voor volwassenen.

The walking dead is te verkrijgen voor de Xbox, PC en Playstation.

Minecraft

Minecraft is een enorm populair spel, de kans is groot dat je hier al eens iets van hebt gehoord.

Het spel bestaat uit een wereld waar alles gemaakt is uit blokken.  er zijn verschillende biomen te ontdekken met elk nieuwe blokken en bewoners. Het spel is vooral gericht op avontuur of creatief bouwen. Het is relaxed op je gemak te spelen maar je kan ook spannendere en gevaarlijkere plekken opzoeken. Dit spel vraagt wel iets meer knoppen om te kunnen spelen Namelijk 2 joysticks(hier is een enkele joystick van te maken die switched tussen de 2 joystick functies)  en 6 knoppen

Heb jij al iets bedacht dat je wil bouwen?

Minecraft is te verkrijgen voor de Xbox, PC, Playstation, iPad en Nintendo

Nog meer geschikte spellen

  • Abzu
  • Forza 7
  • Lonely Mountains: Downhill
  • Formula one
  • Jetpack Joyride

Heb je een tip? Laat het ons weten. info@nmagaming.nl

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music