De 21-jarige Elroy heeft een aantal grote passies. Zo houdt hij heel veel van muziek. Naast zijn werk is Elroy DJ en heeft zijn eigen radioprogramma Madcap radio. Naast de muziek heeft hij nog een passie en dat is gamen. Elroy heeft Bilaterale cerebrale parese. Hierdoor zit hij in een elektrische rolstoel. Hij heeft last van spierspanning en onwillekeurige bewegingen. Dat alles maakt gamen best lastig.
Samen met zijn vader bedacht hij een hele mooie aanpassing, de game-tafel.

Elroy’s  game set-up

Elroy maakt gebruik van de Xbox adaptive controller. Hier sluit hij schakelaars en een grote joystick op aan. Deze schakelaars en joystick vervangen de kleine knopjes en de linker duim joystick van de standaard controller. De schakelaars komen uit de adaptive game kit van Logitech. De grote robuuste Extreme 3D Pro Joystick is ook van Logitech.

WAARSCHUWING:

De meest recente versie van de 3D Pro Joystick werkt alleen in combinatie met Xbox Adaptive Controllers met de nieuwste firmware. Zorg ervoor dat uw console-besturingssysteem en controller-firmware up-to-date zijn!

 

FIFA

Elroy’s favoriete spel is FIFA. De Logitech joystick gebruikt hij om de voetballers in het spel te laten lopen. Op de Logitech joystick zitten  een groot aantal knopjes. Elroys gebruikt 2 van deze knoppen voor de functie A en B. Deze zitten op een goed bereikbare plek. Naast de Joystick gebruikt Elroy bij FIFA een aantal externe schakelaars. Met deze schakelaars uit de adaptive game kit bedient hij de functies  RT, LT, X en Y.  De schakelaars liggen voor hem op tafel op klittenbandmatjes.

 

Game tafel

Elroy heeft een eigen game-tafel! Deze is gemaakt door zijn vader. Alle benodigdheden staan op de juiste plek. De rolstoel kan er zo onder gereden worden. Aan de onderkant zit een plaat waar de voorwielen van de rolstoel op blijven staan. Super handig deze game-tafel.
Elroy hoeft zijn ouders nu niet meer om hulp te vragen wanneer hij wil gamen.

Andere spellen

Naast FIFA speelt Elroy ook graag oude arcade spelletjes zoals Pac Man en Galaxy.
De spellen Angry Birds, Carnaval en Rush kunnen ook gespeeld worden met de aanpassingen. Om de spelletjes te kunnen downloaden gebruikt hij een Xbox Game pass abonnement.

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music