Toetsenbord-emulatie

Toetsenbord emulatie met de Xbox adaptive controller

PC games worden bediend met het toetsenbord en muis. Gelukkig ondersteunen veel bekende pc games ook de controller en kunnen we de Xbox adaptive controller gebruiken. Dit is echter niet altijd het geval.
In vergelijking met de gameconsole games is het aanbod geschikte games voor met name EMB (ernstig meervoudig beperkt) kinderen op de PC groter. De games zijn vaak ook nog eens gratis online te spelen. Helaas is het met de Xbox Accessoires-app niet mogelijk om controller knoppen en joysticks toe te wijzen aan toetsenbord toetsen en muisbesturingen. Dat is jammer want een grote joystick en knoppen werkt voor de doelgroep vaak veel makkelijker dan bijvoorbeeld de pijltjes toetsen op het toetsenbord.

Maar gelukkig is er een oplossing!
Antimicro* is een programma dat u kunt gebruiken om toetsenbord toetsen en muisbesturingen toe te wijzen aan de Xbox adaptive controller. Het is ook mogelijk om alleen een joystick toe te wijzen (dus zonder de Xbox adaptive controller te gebruiken).

  • Installeer Antimicro Download
  • Verbindt de Xbox adaptive controller met een USB poort, als je een USB apparaat zoals een joystick hebt, sluit je deze aan op de USB-poort aan de linker- of rechterkant van de controller.
  • Open het programma Antimicro
  • Klik op Quick Set en volg de instructies. ‘Remap’ 1 voor 1 de controller knoppen en joysticks acties.
  • Save het profiel.

N.B. Er bestaat dus PC gaming en console gaming.  PC games werken met het toetsenbord en muis. Veel PC games werken daarnaast ook met een controller. Als een game gespeeld kan worden met zowel het toetsenbord als met een controller spreekt men van een controller friendly game.

*Antimicro is een third party software. Het wordt gebruikt om toetsenbord toetsen en muisbesturingen toe te wijzen aan een gamepad. Het is een opensource programma. De bron vindt u hier. https://github.com/AntiMicro/antimicro/releases. De naam is helaas wat ongelukkig, daar kunnen wij niets aandoen. Wij zijn natuurlijk heel blij met de Xbox adaptive controller van Microsoft.

Wilt u extra informatie, neem gerust contact met ons op. Wij zoeken graag samen naar een passende oplossing.

Met dank aan Jeannette Koks

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music