Olivier

De 14-jarige Olivier is een echte doorzetter. Hij heeft dyskinetische cerebrale parese, waardoor hij zijn spieren niet goed kan aansturen. Dit is een vrij zeldzame vorm van cerebrale parese waarbij aansturing van benen, armen en het lichaam zijn aangetast. Olivier is een slimme jongen en hij gaat geen uitdaging uit de weg. Hij volgt onderwijs op het VWO en maakt gebruik van een oogbestuurde computer. Om zo optimaal mogelijk te kunnen gamen bedacht hij samen met zijn vader een prachtige aanpassing, de gaming-voetenkist.

Oliviers game set-up

Alle knoppen van de Xbox gamecontroller zijn vervangen door schakelaars die zijn aangesloten op de Xbox adaptive controller (XAC). De bedrading is mooi wegwerkt in de kist. Olivier bedient de schakelaars met zijn voeten. Tussen zijn benen geklemd zit een heel oud type joystick, de predator van Trust. Olivier heeft meerdere typen joysticks uitgeprobeerd en deze bevalt het best. We hebben nog een heel bijzondere extra aanpassing gemaakt: ‘the swapping joystick’. Met een druk op een voetschakelaar verandert de linker joystick in de rechter joystick. Zo kan Olivier –ook al is er fysiek maar één joystick- toch met twee joysticks spelen. En dat is maar goed ook, want in Oliviers favoriete spel Minecraft heb je ze allebei nodig. Voor de ‘swapping joystick’-optie heb je de Titan Two Gaming Adapter nodig. De Titan Two moet wel eerst via een computer geprogrammeerd worden.
(Wil je ook een gaming-voetenkist maken en heb je hierbij hulp nodig? Of wil je weten hoe je de Titan Two moet programmeren?  Laat het weten via info@mybreathmymusic.com)

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music