Oogbesturing

Hoe wij gamen met oogbesturing en headtracking

Wij hebben niet de intentie om een alles omvattend artikel te schrijven over dit onderwerp. Daarvoor is het te complex. Wij gaan u laten zien welke oplossing wij zelf inzetten.

Wij werken samen met veldexperts Jikke van Ewijk en Else Bunjes. Lees hier hun interview: We willen gamen via oogbesturing verder ontwikkelen

Flex Controller Expansion App (FCEA)

De Flex Controller Expension software maakt het mogelijk om te gamen op de Nintendo Switch of de computer. De software werkt alleen in combinatie met de Flex Controller.
U heeft hiervoor naast de Flex Controller en een Windows computer alleen een Eye Tracker nodig. De Tobii Eye Tracker 5 is een relatief goedkope versie, speciaal voor gamen. Maar het werkt ook met b.v. de PCEye 5 van Tobii.

Hoe het werkt

De gebruiker speelt de videogames door naar bedieningspanelen (overlays) op het scherm te kijken. De overlay kunt u zelf samenstellen, van heel simpel tot zeer uitgebreid. Dus een eenvoudig spel met slechts 2 virtuele knoppen op het scherm tot  zeer uitgebreid, beide is mogelijk. Dit is de kracht van dit systeem.

Onze gamers Lars en Mathew

Lars wordt begeleid door Jikke en Mathew wordt begeleid door Else. Beide jongens zijn aan de gang gegaan met het systeem. Het is een heel avontuur, een ontdekkingstocht van de mogelijkheden. Mathew en Else houden een dagboek bij. U kunt het hier lezen: Dagboek van een EyeGamer

 

 

 

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
+31 6 50574970
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music