Ilja

Ilja had tot voor kort een panische angst voor het werken met het PEP-masker. Met behulp van gaming heeft zij haar angst overwonnen. Nu gebruikt zij dagelijks het PEP-masker en voorkomt zo longontsteking.

Deze video laat zien hoe zij haar angst overwon. Het uiteindelijk einddoel van de training, het samen met ouders kunnen PEPpen, is na 11 sessies behaald. Zonder de GroovTube met de daarbij horende games was dit waarschijnlijk nooit gelukt.

De volgende video uit december 2019 laat zien hoe goed Ilja nu zelfstandig kan werken met het PEP-masker.

De volgende video uit maart 2020 laat zien dat Ilja en haar broer Dominic al direct aan het begin van de corona crisis via beeldbellen hun ademhalingstherapie konden blijven volgen. Ook in de zomervakantie hebben zij hun therapie op afstand gekregen.

Extra informatie.

Wat is PEP? PEP is een afkorting voor positive expiratory pressure; door tegen een weerstand uit te ademen wordt er druk in de longen opgebouwd. In het PEP-masker is met behulp van gekleurde dopjes deze weerstand op te bouwen.
Wat gebeurt er tijdens het peppen?
Een ademmasker wordt over de neus en mond geplaatst. Men ademt door de ene opening van het masker onbelemmerd in. Het uitademen gaat via een andere kleine opening. Hierdoor ontstaat er tijdens het uitademen weerstand. Door deze weerstand kun je minder lucht uitademen en blijft er in de longen meer lucht achter. Er ontstaat een positieve druk in de longen en de luchtwegen blijven ook iets langer open. Doordat er meer lucht in de longen komt, kan de lucht beter achter het slijm komen en kan het slijm bij een krachtige uitademing (huffen) verplaatst worden.

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music