Mitchell houdt van gamen. Hij heeft een ernstige meervoudige beperking (EMB). Dankzij NMAgaming kan hij nu eindelijk ook “stoere” games spelen. Zijn moeder schreef het volgende:

Mitchell is onze 25-jarige zoon die het liefst zijn tijd doorbrengt op zijn kamertje met een groot scherm de afstandsbediening, joystick en controllers binnen handbereik.

Gamen is zijn favoriete bezigheid en hij kan er denk ik nooit genoeg van krijgen. Wat hem wel ging vervelen was het aanbod van de spelletjes die hij kon spelen. Door zijn meervoudige beperking is het lastig om juist de “stoere ”spellen te kunnen spelen. Wat hem goed afging kon hij inmiddels dromen en vond hij te kinderachtig worden.

Uren kijkt hij naar de gamers op YouTube in de hoop om ook juist dat gave spel te kunnen spelen, net zo goed te zijn. Want verliezen of opgeven dat kent hij niet.

Batman, voetbal in zijn dromen speelde hij met hen samen om de tegenstander te verslaan.

Elke ouder wil niets liever dan zijn of haar kind gelukkig zien zo kwam het dat ik een hulpvraag plaatste op sociale media over de mogelijkheden van aangepaste controllers om het gamen voor Mitch makkelijker te kunnen maken.
Het was voor hem lastig om de standaard controller te bedienen, hij heeft cerebrale parese en daardoor gebruikt hij hoofdzakelijk maar een hand en is de andere hand voor hem meer een lastig werktuig.
Ik kreeg een grandioze tip: NMA gaming, die kunnen je misschien verder informeren of helpen.

Na contact met Ruud van stichting My breath My music te hebben gehad is het balletje snel gaan rollen en heeft deze stichting Mitch grootste wens vervuld.

De PlayStation is ingeruild voor de gekregen Xbox met de voor Mitch zo belangrijke hanteerbare knoppen en joystick.

Hij was zo trots toen hij zijn eerste voetbalwedstrijd won.

Met de vele keuzes waaruit hij nu kan kiezen, die de aangepaste software en knoppen mogelijk maken kan hij volop kiezen wat hij gaat spelen en zal hij weer voldoende uitdaging krijgen. Doordat de knoppen die nu op zijn werkblad, vergroot en uitgestald voor hem liggen en de grote joystick die makkelijker te hanteren voor hem is wordt zijn plezier in het spelen vergroot en geeft hem meer zelfstandigheid. Zelfs zijn rechterhand doet mee.

Zijn favorieten spelletjes: FIFA en ook de bekende lego spelletjes want nieuwe handelingen die eerst niet tot zijn mogelijkheden behoorde zijn nu mogelijk en ontdekt.

Voor de toekomst zullen er vast nog meer spelletjes herontdekt en uitgeprobeerd worden door Mitch als een echte gamer.

 

 

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music