Tatum (11) kan toch gamen, ondanks handicap: 'Beter in mijn vel'

Bijna driekwart van de kinderen met een handicap voelt zich, door corona, eenzamer dan ooit. Dat zegt stichting het Gehandicapte Kind. Ook Tatum (11) voelt zich soms alleen. Toch zit ze beter in haar vel sinds ze een speciale gamecontroller heeft. 'Er is altijd wel iemand online.'
Tatum heeft een speciale gamecontroller in bruikleen gekregen.
LEES VERDER

Peter Jan Ik heb er nooit bij stilgestaan dat gamen op deze manier mogelijk is

De 30-jarige Peter Jan van der Meulen kan sinds kort weer de games spelen die hij vroeger speelde. “Dat lukte me op een gegeven moment niet meer, maar met een aangepaste gameset gaat dat prima.”
Peter Jan gebruikt de Nintendo (Hori) Flex Controller, 2 Hori Wired Mini Controllers en de Logitech Adaptive Gaming Kit.
Lees verder

Opluchting: Kevo kan weer zelf gamen.

Kevo heeft de ziekte van Duchenne. Doordat de handfunctie ineens erg snel achteruit ging kon hij zo ongeveer van de ene op de andere dag niet of nauwelijks meer gamen. Dat maakte zijn wereld wel heel erg klein en hij was behoorlijk chagrijnig (wat natuurlijk heel logisch is).”
Kevo gebruikt de Xbox Adaptive Controller, 2 ultra lichte mini joysticks en een aantal schakelaars.
Lees verder

Tjerk: Ik maak gamevideo’s over aangepast gamen.

De 24-jarige Tjerk Kraus vond filmpjes maken van gamen altijd al leuk maar had er geen tijd voor. “Doordat mijn werk door corona wegviel, kreeg ik tijd en ben ik dit serieus gaan oppakken.” Hij is er bijna fulltime mee bezig.”
Tjerk gebruikt de "gewone" PlayStation 5 controller in combinatie met de Xbox Adaptive Controller, de mini joystick, de Titan 2 en losse schakelaars.
Lees verder

Korneel: Eindelijk weer gamen met controller.

Achttien jaar heeft het geduurd voor Korneel weer kon gamen met een controller. “Sinds de zomer van 2021 heb ik eindelijk weer de mogelijkheid om andere soorten spellen te spelen zoals Sonic en ik kan dit ook samen met anderen doen.
Korneel heeft een game-werkblad gesponsord door Ecotax en armsteunen gesponsord door Ortho Innovatief. Hij gebruikt o.a. de XAC Mini Joystick en een blaas-zuigschakelaar.
Lees verder

Gelukt!: Hüseyin kan nu zelf PlayStationen.

Sinds het begin van de zomervakantie beschikt Hüseyin over een speciale standaard waar hij de controller van de PlayStation op kan zetten. “Zo kan ik rustig met mijn vingers de knoppen bedienen en kost het me niet zoveel energie.”
Hüseyin gebruikt een standaard voor zijn controller.
Lees verder

Cynthia: "Aangepast gamen op de Nintendo Switch."

"Gamen is best een uitdaging. In mijn linkerhand zit veel spasme en dat maakt zeker de fijne motoriek heel lastig. Mijn rechterhand is iets beter, maar ook niet optimaal. Een manier vinden om daarmee te gamen leek onmogelijk, totdat ik NMAgaming leerde kennen."
Cynthia gebruikt de Nintendo Flex Controller, de Optima Joystick en de Logitech Adaptive Gaming Kit.
Lees verder

Mariaska: "PC gaming na het oplopen van hersenletsel."

De 26 jarige Mariska Kruissink is vrijwilligster bij NMAgaming. Op haar 23e heeft zij hersenletsel door trombose en bloedingen opgelopen. Zij was altijd al een gamer, maar door haar beperking lukte dit opeens niet meer. NMAgaming heeft haar geholpen om weer te kunnen gamen.
Mariska gebruikt de Xbox Adaptive Controller, Logitech Extreme 3D PRO joystic, MyPuff Switch (blaas-zuigschakelaar), MMO/MOBA Gaming Muis en een slechtziende toetsenbord.
Lees verder

Tobias en Martin: "Wij zijn best goede gamers."

Sinds zeven jaar beschikt Tobias Kozlowski over de Quadstick, een controller waarmee mensen met een ernstige verlamming ook complexe games kunnen spelen op pc, PS3- en Android-apparaten. “Ik speel Windowsspellen en dan vooral rollenspellen, maar ook racespellen en strategische games. Afhankelijk van de game ben ik daar net zo goed in als iemand zonder handicap.
Tobias gebruikt de Quadstick en de Tobii PC Eye Tracker 5.
Lees verder

Ambulant ondersteuner Jeannette laat Evert genieten van gamen.

Bijna iedere zaterdagochtend rijdt Jeannette Koks van Nijmegen naar Uden om Evert te bezoeken in de woonvorm waar hij verblijft. Evert is 17 jaar en kan vanwege zijn progressieve ziekte steeds minder zelf. “Hij vindt het zo leuk om te gamen en daar help ik hem graag bij.”
Evert speelt webbrowser games op een laptop met een Ultra-Stik joystick.
Lees verder

Elroy: Dankzij mijn game-tafel kan ik zelfstandig gamen.

Elroy heeft een eigen game-tafel! Alle benodigdheden staan op de juiste plek. De rolstoel kan er zo onder gereden worden. Aan de onderkant zit een plaat waar de voorwielen van de rolstoel op blijven staan. Elroy’s favoriete spel is FIFA.
Elroy gebruikt de Xbox adaptive controller in combinatie met een aantal schakelaars en een grote robuuste joystick.
Lees verder

Eris: Liggend vanuit mijn bed speel ik mijn favoriete Disney game.

Moeder Carolien: Het Disneyland spel is heel leuk, ze kan zelf rondlopen en personages ontmoeten en opdrachten doen. Ze ligt vanuit bed te spelen. Zelfs haar handen kunnen wonderbaarlijk veel vandaag. Ze krijgt er een energiestoot van.
Tijdens het gamen gebruikt Eris een Trabasack Lap Desk. Het oppervlak heeft een klittenbandstructuur, hierdoor kun je heel makkelijk joysticks en schakelaars plaatsen.
Lees verder

Mitchell: Eindelijk kan ik ook “stoere” spellen spelen.

Gamen is zijn favoriete bezigheid. Door zijn meervoudige beperking is het lastig om juist de “stoere” spellen te kunnen spelen. Maar dat is dankzij NMAgaming en een handige vader nu verleden tijd.
Mitchell gebruikt de Xbox adaptive controller in combinatie met een aantal schakelaars en een speedlink joystick.
Lees verder

Olivier: Ik speel Minecraft met mijn voeten.

Olivier is een slimme jongen en hij gaat geen uitdaging uit de weg. Om zo optimaal mogelijk te kunnen gamen bedacht hij samen met zijn vader een prachtige aanpassing, de gaming-voetenkist.
Olivier bedient de Xbox met zijn voeten en een Trust predator joystick. Met een druk op een voetschakelaar veranderd de joystick van functie.
Lees verder

Robin: Eindelijk kan ik weer gamen samen met mijn zus.

Voor zijn ongeluk gamede Robin altijd samen met zijn zus. Dankzij de copilot -functie op de Xbox kun je elkaar helpen. In het spel Peggle richt zijn zus het ballenkanon en schiet Robin de ballen af.
Robin gebruikt de Xbox adaptive controller in combinatie met 2 schakelaars die op een statief zijn bevestigd.
Lees verder

Yasho: Lekker samen gamen met mijn broertje Sudeep en met mijn hulpverlener Youri.

Mijn ouders hadden nooit gedacht dat ik videogames zou kunnen spelen. Nu speel ik samen met mijn broer, wat niet zo gebruikelijk is. Het spelen van een leuke videogame is voor mij meteen een goede ademhalingsoefening.
Yasho gebruikt de Xbox adaptive controller in combinatie met de MyPuffswitch, een sip/puff (blaas/zuig) schakelaar die op een statief is bevestigd.
Lees verder

Juda: Ik kan voortaan samen met klasgenoten gamen!

Juda heeft SMA type 2. Door zijn sterk verminderde spierkracht had hij tot voor kort nog nooit op een gameconsole kunnen gamen. Maar dat is nu verleden tijden. Juda is volop aan het gamen!
Juda gebruikt de Xbox adaptive controller in combinatie met de ultra light duo touchswitch, de mypuffswitch en de mini joystick.
Lees verder

Ilja: Gamen en gelijk je longen oefenen!

Ilja is ernstig meervoudig beperkt (EMB). Zij heeft een scoliose waardoor haar longfunctie sterk is verminderd. Bijna iedere dag doet zij ademhalingsoefeningen met de GroovTube. De ene keer thuis en de andere keer in de klas. Oefenen en gamen te gelijk. Hoe leuk is dat!
Ilja gebruikt de GroovTube. Dit oefenapparaat wordt draadloos verbonden met de iPad. Er zijn 9 gratis games. Ook gebruikt zij de GroovTube in combinatie met het PEP-masker.
Lees verder

Elise: Ik kan PEP-pen dankzij de PEP-app!

Elise is een meisje met het Rett syndroom. Van de longarts kregen ouders het advies om te gaan PEP-pen met een PEP-masker. Elise kreeg het niet voor elkaar, haar ademhaling was te oppervlakkig en resultaat bleef uit. Het PEP-masker verdween in de kast. Maar dankzij de PEP-app is dit verleden tijd en lukt het Elise wel om slijm op te hoesten.
De PEP-app is een game voor de iPad. De app wordt aangestuurd door een GroovTube en PEP-masker. De belangrijke ademhalingsoefeningen zijn nu wel leuk! En veel makkelijker om vol te houden!
Lees verder

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music