Tatum (11) kan toch gamen, ondanks handicap: 'Beter in mijn vel'

Bijna driekwart van de kinderen met een handicap voelt zich, door corona, eenzamer dan ooit. Dat zegt stichting het Gehandicapte Kind. Ook Tatum (11) voelt zich soms alleen. Toch zit ze beter in haar vel sinds ze een speciale gamecontroller heeft. 'Er is altijd wel iemand online.'
Tatum heeft een speciale gamecontroller in bruikleen gekregen.
LEES VERDER

Opluchting: Kevo kan weer zelf gamen.

Kevo heeft de ziekte van Duchenne. Doordat de handfunctie ineens erg snel achteruit ging kon hij zo ongeveer van de ene op de andere dag niet of nauwelijks meer gamen. Dat maakte zijn wereld wel heel erg klein en hij was behoorlijk chagrijnig (wat natuurlijk heel logisch is).”
Kevo gebruikt de Xbox Adaptive Controller, 2 ultra lichte mini joysticks en een aantal schakelaars.
Lees verder

Tjerk: Ik maak gamevideo’s over aangepast gamen.

De 24-jarige Tjerk Kraus vond filmpjes maken van gamen altijd al leuk maar had er geen tijd voor. “Doordat mijn werk door corona wegviel, kreeg ik tijd en ben ik dit serieus gaan oppakken.” Hij is er bijna fulltime mee bezig.”
Tjerk gebruikt de "gewone" PlayStation 5 controller in combinatie met de Xbox Adaptive Controller, de mini joystick, de Titan 2 en losse schakelaars.
Lees verder

Korneel: Eindelijk weer gamen met controller.

Achttien jaar heeft het geduurd voor Korneel weer kon gamen met een controller. “Sinds de zomer van 2021 heb ik eindelijk weer de mogelijkheid om andere soorten spellen te spelen zoals Sonic en ik kan dit ook samen met anderen doen.
Korneel heeft een game-werkblad gesponsord door Ecotax en armsteunen gesponsord door Ortho Innovatief. Hij gebruikt o.a. de XAC Mini Joystick en een blaas-zuigschakelaar.
Lees verder

Gelukt!: Hüseyin kan nu zelf PlayStationen.

Sinds het begin van de zomervakantie beschikt Hüseyin over een speciale standaard waar hij de controller van de PlayStation op kan zetten. “Zo kan ik rustig met mijn vingers de knoppen bedienen en kost het me niet zoveel energie.”
Hüseyin gebruikt een standaard voor zijn controller.
Lees verder

Cynthia's Blog: "Aangepast gamen op de Nintendo Switch."

"Gamen is best een uitdaging. In mijn linkerhand zit veel spasme en dat maakt zeker de fijne motoriek heel lastig. Mijn rechterhand is iets beter, maar ook niet optimaal. Een manier vinden om daarmee te gamen leek onmogelijk, totdat ik NMAgaming leerde kennen."
Cynthia gebruikt de Nintendo Flex Controller, de Optima Joystick en de Logitech Adaptive Gaming Kit.
Lees verder

Mariaska: "PC gaming na het oplopen van hersenletsel."

De 26 jarige Mariska Kruissink is vrijwilligster bij NMAgaming. Op haar 23e heeft zij hersenletsel door trombose en bloedingen opgelopen. Zij was altijd al een gamer, maar door haar beperking lukte dit opeens niet meer. NMAgaming heeft haar geholpen om weer te kunnen gamen.
Mariska gebruikt de Xbox Adaptive Controller, Logitech Extreme 3D PRO joystic, MyPuff Switch (blaas-zuigschakelaar), MMO/MOBA Gaming Muis en een slechtziende toetsenbord.
Lees verder

Tobias en Martin: "Wij zijn best goede gamers."

Sinds zeven jaar beschikt Tobias Kozlowski over de Quadstick, een controller waarmee mensen met een ernstige verlamming ook complexe games kunnen spelen op pc, PS3- en Android-apparaten. “Ik speel Windowsspellen en dan vooral rollenspellen, maar ook racespellen en strategische games. Afhankelijk van de game ben ik daar net zo goed in als iemand zonder handicap.
Tobias gebruikt de Quadstick en de Tobii PC Eye Tracker 5.
Lees verder

Ambulant ondersteuner Jeannette laat Evert genieten van gamen.

Bijna iedere zaterdagochtend rijdt Jeannette Koks van Nijmegen naar Uden om Evert te bezoeken in de woonvorm waar hij verblijft. Evert is 17 jaar en kan vanwege zijn progressieve ziekte steeds minder zelf. “Hij vindt het zo leuk om te gamen en daar help ik hem graag bij.”
Evert speelt webbrowser games op een laptop met een Ultra-Stik joystick.
Lees verder

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
+31 6 50574970
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music