Elroy: Dankzij mijn game-tafel kan ik zelfstandig gamen.

Elroy heeft een eigen game-tafel! Alle benodigdheden staan op de juiste plek. De rolstoel kan er zo onder gereden worden. Aan de onderkant zit een plaat waar de voorwielen van de rolstoel op blijven staan. Elroy’s favoriete spel is FIFA.
Elroy gebruikt de Xbox adaptive controller in combinatie met een aantal schakelaars en een grote robuuste joystick.
Lees verder

Mitchell: Eindelijk kan ik ook “stoere” spellen spelen.

Gamen is zijn favoriete bezigheid. Door zijn meervoudige beperking is het lastig om juist de “stoere” spellen te kunnen spelen. Maar dat is dankzij NMAgaming en een handige vader nu verleden tijd.
Mitchell gebruikt de Xbox adaptive controller in combinatie met een aantal schakelaars en een speedlink joystick.
Lees verder

Olivier: Ik speel Minecraft met mijn voeten.

Olivier is een slimme jongen en hij gaat geen uitdaging uit de weg. Om zo optimaal mogelijk te kunnen gamen bedacht hij samen met zijn vader een prachtige aanpassing, de gaming-voetenkist.
Olivier bedient de Xbox met zijn voeten en een Trust predator joystick. Met een druk op een voetschakelaar veranderd de joystick van functie.
Lees verder

Robin: Eindelijk kan ik weer gamen samen met mijn zus.

Voor zijn ongeluk gamede Robin altijd samen met zijn zus. Dankzij de copilot -functie op de Xbox kun je elkaar helpen. In het spel Peggle richt zijn zus het ballenkanon en schiet Robin de ballen af.
Robin gebruikt de Xbox adaptive controller in combinatie met 2 schakelaars die op een statief zijn bevestigd.
Lees verder

Yasho: Lekker samen gamen met mijn broertje Sudeep en met mijn hulpverlener Youri.

Mijn ouders hadden nooit gedacht dat ik videogames zou kunnen spelen. Nu speel ik samen met mijn broer, wat niet zo gebruikelijk is. Het spelen van een leuke videogame is voor mij meteen een goede ademhalingsoefening.
Yasho gebruikt de Xbox adaptive controller in combinatie met de MyPuffswitch, een sip/puff (blaas/zuig) schakelaar die op een statief is bevestigd.
Lees verder

Juda: Ik kan voortaan samen met klasgenoten gamen!

Juda heeft SMA type 2. Door zijn sterk verminderde spierkracht had hij tot voor kort nog nooit op een gameconsole kunnen gamen. Maar dat is nu verleden tijden. Juda is volop aan het gamen!
Juda gebruikt de Xbox adaptive controller in combinatie met de ultra light duo touchswitch, de mypuffswitch en de mini joystick.
Lees verder

Ilja: Gamen en gelijk je longen oefenen!

Ilja is ernstig meervoudig beperkt (EMB). Zij heeft een scoliose waardoor haar longfunctie sterk is verminderd. Bijna iedere dag doet zij ademhalingsoefeningen met de GroovTube. De ene keer thuis en de andere keer in de klas. Oefenen en gamen te gelijk. Hoe leuk is dat!
Ilja gebruikt de GroovTube. Dit oefenapparaat wordt draadloos verbonden met de iPad. Er zijn 9 gratis games. Ook gebruikt zij de GroovTube in combinatie met het PEP-masker.
Lees verder

Elise: Ik kan PEP-pen dankzij de PEP-app!

Elise is een meisje met het Rett syndroom. Van de longarts kregen ouders het advies om te gaan PEP-pen met een PEP-masker. Elise kreeg het niet voor elkaar, haar ademhaling was te oppervlakkig en resultaat bleef uit. Het PEP-masker verdween in de kast. Maar dankzij de PEP-app is dit verleden tijd en lukt het Elise wel om slijm op te hoesten.
De PEP-app is een game voor de iPad. De app wordt aangestuurd door een GroovTube en PEP-masker. De belangrijke ademhalingsoefeningen zijn nu wel leuk! En veel makkelijker om vol te houden!
Lees verder

Contact

Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
+31 6 50574970
KvK-nummer 24447671
info@mybreathmymusic.com

Mede mogelijk gemaakt door:

rijndam revalidatie

Donaties

Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music