Davey Koree

Katwijk aan Zee, 1 november 2022

Rennen, sliden, schieten. De 28-jarige Davey Koree is blij met de hulpmiddelen die hij via NMA Gaming heeft kunnen aanschaffen na deze een tijdje geleend te hebben. “Het is nu mogelijk om alle handelingen in de game te doen via joysticks, knopjes en beugels.”

Davey heeft een spierziekte. “Niet zo’n bekende dus ik zeg altijd gewoon spierziekte.” Hij heeft dit vanaf zijn geboorte. “Vroeger kon ik nog zelfstandig staan maar dat lukt al jaren niet meer.” Dus opnoemen wat nog wel lukt is gemakkelijker dan wat niet lukt. “Ik kan praten, de computer redelijk goed bedienen als die dichtbij genoeg staat en zelf mijn stoel bedienen.”

Oogbesturing

Hij heeft 24/7 zorg nodig maar is toch redelijk vrij om bijvoorbeeld naar Den Haag te gaan voor zijn werk. “Ik ben financieel medewerker bij Binnenlandse Zaken en ging voor corona drie tot vier dagen per week naar mijn werk.” In coronatijd werkte hij net als ieder ander helemaal thuis. “In die tijd is er wel wat veranderd. Ik kan niet meer typen dus ze zijn op kantoor nu bezig met aanpassingen zodat ik via oogbesturing kan werken.” Op dit moment werkt Davey 26,5 uur verdeeld over zeven dagen en dat biedt ook weer ruimte voor gamen.

Het begon weer te kriebelen

“Vroeger gamede ik best veel, maar op een gegeven moment had ik niet veel tijd, zin en energie meer. Tot het weer begon te kriebelen.” Het was vijf tot tien jaar later dus er zouden wel wat meer hulpmiddelen moeten zijn zo was zijn gedachte. “Ik ben gaan zoeken op internet en kwam uit bij een bedrijf dat aangepaste joysticks maakt.” Dat bedrijf werkt samen met NMA Gaming en zo kwam hij in contact met Ruud van der Wel. “Ik kon eerst wat dingen lenen, handig, want stel je voor dat het niet werkt.” Dat deed het gelukkig wel en toen kon hij de spullen overnemen.

Kan goed meedoen

Davey speelt de game Apex Legends en kan lopen, rennen en richten met de joysticks met beide handen. “Met mijn knie kan ik schieten en springen en met mijn mond kan ik drie knopjes bedienen om te sliden, dingen oppakken en andere specials te doen.” Hij doet dat alleen of samen met een van de zorgverleners die ook gamet. “Dan zijn we soms van half twee tot half zes bezig. Erg leuk maar vermoeiend. Daarna ben ik echt gesloopt.” Het fijne vindt Davey dat hij op die manier ook gewoon weer mee kan doen.

Blij met de hulpmiddelen

Davey hoopt op reis naar Amerika te kunnen als hij dertig wordt. “Met mijn ouders. Dat is wel lastig omdat ik eigenlijk in een bed moet.” Dat vraagt dus nog wel de nodige voorbereiding. Ondertussen blijft hij bezig met werken en gamen. “Ik ben blij met al die hulpmiddelen. Toen ik vroeger keek was er niet zoveel, en ook nu is het nog lastig om iets te vinden. Je moet er veel tijd in stoppen en goed zoeken.” Hij is dan ook erg blij met NMA Gaming. “Een goede club met aardige en behulpzame mensen.”

Op de foto, een koptelefoon-hoofdbeugel als hulpmiddel!

Davey gamet zowel op de PC als op de Xbox

Hij gebruikt de volgende hulpmiddelen:

  • Logitech Adaptive gaming kit
  • Xbox Adaptive Controller
  • 2x XAC Mini joystick
  • Bevestigingsarm + schakelaar voor de kniebediening
  • Hoofdbeugel van een oude koptelefoon. Op de beugel zijn met klittenband 3 schakelaars bevestigd. Een elastiek rond het hoofd houd de beugel op zijn plek.
  • De knop tussen de benen zit vast met elastiek bandje met knoopgaten. Deze is bij de handwerkwinkel te koop.

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music