In memory of Omar

In the last months of Omar’s life he gradually lost the ability to move his limbs. The tumour pressed on the nerves in his spinal column and first he couldn’t move his legs, then his hands and arms and eventually even his head. Playing video games was – beside his deep passion for sports, especially basketball – a beloved occupation that gained in importance as it didn’t require much physical activity. At some point, especially when he wasn’t able to handle the controller anymore, MyPuff Switch borrowed from NMA Gaming helped him to keep playing by using his breath instead of his hands. This did not only help to distract himself from the pain and boredom but was also a great support to keep in touch with his friends.

In de laatste maanden van Omars leven verloor hij geleidelijk het vermogen om zijn ledematen te bewegen. De tumor drukte op de zenuwen in zijn wervelkolom en eerst kon hij zijn benen niet bewegen, daarna zijn handen en armen en uiteindelijk zelfs zijn hoofd. Het spelen van videogames was – naast zijn diepe passie voor sport, vooral basketbal – een geliefde bezigheid die steeds belangrijker werd omdat er niet veel fysieke activiteit voor nodig was. Op een gegeven moment, vooral toen hij de controller niet meer kon hanteren, hielp de MyPuff Switch, geleend bij NMA Gaming, hem om te blijven spelen door zijn adem te gebruiken in plaats van zijn handen. Dit hielp niet alleen om zichzelf af te leiden van de pijn en verveling, maar was ook een grote steun om contact te houden met zijn vrienden.

NMAgaming: Wij zijn dankbaar dat we Omar nog hebben kunnen helpen. Wij zullen de gift gebruiken voor aangepaste game-apparatuur voor onze uitleen.

CONTACT
Ruud van der Wel
Rijndam Revalidatie
Ringdijk 84
3054 KV Rotterdam
KvK-nummer 24447671
info@nmagaming.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

DONATIES
Stichting 'My Breath My Music'
Bankrekeningnummer
NL43RABO0106057820
te Rotterdam

Doneer met behulp van iDeal!

Schrijf je in voor de My Breath My Music nieuwsbrief

NMA Gaming is onderdeel van stichting My Breath My Music